Online anyagok:
Élelmiszerek kémiai vizsgálata – Glutén
A cöliákia (lisztérzékenység) a vékonybél krónikus, felszívódási zavarral járó autoimmunológiai...
Élelmiszerek kémiai vizsgálata – Mikotoxinok
A mikotoxinok egyes penészgombatörzsek másodlagos anyagcseretermékei, mérgező hatásúak, továbbá...
Élelmiszerek kémiai vizsgálata – Alkaloidok
Az alkaloidok a növényekben található erős élettani hatású, nitrogéntartalmú, bázikus tulajdonságú...
Élelmiszerek kémiai vizsgálata – Szerves tartósítószerek
Kevés szerves vegyület használható tartósítószerként és számuk az utóbbi évtizedekben inkább...
Természetes fürdővizek (tavak, folyók) vizsgálata
Természetes eredetű vizek esetében a fürdőhelyként való használhatóság minőségi követelményeként a...
Medencés fürdővizek vizsgálata
Medencevíz vizsgálat Mesterséges (medencés) fürdővizek kémiai és mikrobiológiai vizsgálata során a...
Nitrát, nitrit fogyasztás egészségügyi kockázata: methaemoglobinaemia
A magas nitrát és / vagy magas nitrit tartalmú ivóvíz, illetve táplálék következtében csecsemőknél...
Magánkutak vizének minőségi vizsgálata
A kutak vizének minősége függ a kút kialakításától, mélységétől (ásott vagy fúrt kút), a terület...
Ivóvizek minőségének kémiai vizsgálata – 4
A víz fertőtlenítése során a klór kémiai reakcióba lép a vízben lévő szerves szennyezőanyagokkal,...