Medencevíz vizsgálat

Mesterséges (medencés) fürdővizek kémiai és mikrobiológiai vizsgálata során a víz minőségét a fürdésre való alkalmasságának szempontjából ellenőrizzük.

Medencés fürdővizek esetében a cél egy kémiai és mikrobiológiai szempontból is megfelelő egyensúly létrehozása.

A medencék terheltsége miatt bekövetkező baktériumfelszaporodást megfelelő fertőtlenítő eljárással meg kell akadályozni, illetve meg kell szüntetni, hogy a bakteriális fertőzéseket elkerülhessük.

Mindezt úgy, hogy a fertőtlenítés során használt kémiai anyagok (vegyszerek) mennyisége elegendő legyen a baktériumok elpusztítására, azonban maguk a fertőtlenítő vegyszerek ne jelentsenek kémiai szempontból egészségügyi kockázatot.

Medencés strandok, közfürdők üzemeltetői számára akkreditált mintavételt és kémiai és mikrobiológiai vizsgálatot biztosítunk önellenőrzési kötelezettségük teljesítésének céljából.

 

Medencék, jakuzzik, pezsgőfürdők ellenőrzését magánszemélyek számára is ajánljuk. A vizsgálati eredményeink alapján látható lesz, hogy a medencevíz alkalmas-e a fürdőzésre; az alkalmazott fertőtlenítési módszer megfelelő-e, illetve ha változtatás szükséges a vegyszer adagolása tekintetében.